Ny design!!! :D

Hej! Nu har Anna precis åkt från mig. Vi var ute och åkte pulka haha det var jättekul! Vi gjorde också en ny design :). Visst blev den fin!? Jag laddade precis upp headern och jag klarade det på andra försöket! Duktig jag är eller hur? :) Men nu ska jag sluta babbla.
Ps. Om ni bläddrar ner till längst ner på bloggen står det välkommen tillbaka! Snyggt va?
kram Milou ♥

Smothie♥

Ååå vad jag är sugen på en sån här Smothie, undra om jag ska ta och göra en...
Kram Milou♥

 

 

Med i veckans blogg!

HEJ! nu är vi med i en veckans blogg tävling HÄÄR! var med du oxå!
Kram♥

Med i tävlingar!

Hej! Jag är med och tävlar om en 1piece och en iphone på en underbar blogg som heter flavoured.se! Ni måste kolla in denna underbara blogg!
Kram!

Kladd kaka!

OMG!!!
3 gången gillt jag har råkat radera receptet 2 gånger!

Recept:
100 g smör
2 ägg
1,5 dl mjöl
3 dl socker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao

Gör så här:

1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
2. Smelt smöret i en kastrull
3. Häll i äggen i smeten och blanda
4. Häll i smöret i smeten
5. Smörj en rund form med löstagbar kant med smör
6. Häll i smeten i formen
7. Ställ in i ugnen i 15-20 min
8. Ta ut och njut!
Kram Anna

Soo true so true...

den här fasnade jag verkligen för! tod den från min grannes blogg hehe ( http://sassamie.blogg.se )
och de här oxå heheh den är oxå från hennes logg :/
The smile on your face
Lets me know
That you need me
There's a truth
In your eyes
Saying you'll never leave me
The touch of your hand says
You'll catch me
Whenever I fall
You say it best
When you say
Nothing at all!
Kram♥

Dagens tips!


HEJ! Ett tips för lite roligare bakning är: sätt på din favorit musik och dansa runt medans du bakar! Då blir det mycket roligare! :) Testa själv! KRAM Milou ♥

Cupcakes!

Hej! :) I födelsedagspresent fick min lillasysster cupcakes saker så idag passade vi på att prova dom :). Vi gjorde bara 4st men det var kul endå. Här är en bild på dom visst blev dom fina!
 
Kram Milou ♥

Kärleksmums

Hej! ♥
Recept:
150 g smör
1,5 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker 

Glasyr:
100 g smör
2,5 msk grädde
2 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
5dlflorsocker
1 dl riven kokos eller strösocker

Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175grader.
2. Smörj långpannan.
3. Smält smöret på låg värme och häll i mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
4. Knäck äggen i bunken och häll i socker, vispa med elvisp så att det blir vitt och fluffit.
5. Blanda ihop allting.
6. Häll smeten i långpannan och sätt in i ugnen i ca. 15 min.
7. Ta ut kakan och låt den svalna medans du gör glasyren.
8. Smält smöret och blanda alla ingredienser. Bre ut glasyren över kakan och strö över kokos eller strössel.
9. Skär kakan i bitar och och ät upp den! 

Dom här har jag (Milou) och Anna gjort :). Vi gjorde hälften med kokos och hälften med strössel (som ni kanske ser på bilden) tycker att dom blev jättefina Kram♥  

Dagens tips!

Hej!
Dagens tips är på små bak bunkar! Jag tycker att dom är jätte smidiga och sköna om man ex bara ska vispa grädde eller något sånt! Själv har jag ingen men skulle jätte gärna vilja ha! Milou har en rosa som är jätte fin! Bilden är tagen från Google!
Kram Anna

Kola snittar!

Hej!
Idag har jag bakat kolasnittar! Dom blev faktiskt väldigt goda.
Recept:
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 1/4 dl vetemjöl
1/2 tsk vanilhsocker
1 tsk malen ingefära

Gör så här:
1. Sätt ungnen på 175 grader.
2. Vispa smör socker och sirap kramigt
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda länderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt den svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kola snittarna svalna på plåten. Kram Anna

Hjärtformade småkakor! ♥

Ingredienser
5 dl socker
250 g smör
2 ägg
1,2 liter vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 dl mjölk

Gör så här
Ugn 175 grader

Rör ihop socker och smör tills det är mjukt. Blanda i ett ägg i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda därefter ner detta i sockersmörblandningen. Till sist blandas mjölken ner. Låt degen stå i kylskåp över natten.

Kavla ut degen och använd hjärtformade pepparkaksformar för att stansa ut kakorna. Grädda i ca 10 minuter.
image description

Nu har jag bakat lite :) här är recept och bild på mina små kakor!
Ps. Jag gjorde halvsats och det blev ända 2 plåtar så tänk på det innan du börjar!

Kram Milou ♥

Dagens tips!

 
Japp!, på  muffinsplåtar! Jag tycker att det blir mycket bättre recultat med muffinsplåt och muffinsarna/cupcakesarna blir mycker finare :) och det är ju roligare om man bakat något fint. Som ni ser på bilden finns det ganska många varianter och stolekar, jag har den som är i mitten :). Tycker att den är lagom stor. Så det är ett tips till er alla som vill baka snygga muffins/cupecakes! Stor hiss! ♥ 

KRAM Milou ♥   

Att lova är att lova så här är dagens!

God kväll!
Jag hade tänkt att gå och lägga mig vid nio idag. Är fortfarande trött efter helgen hehe. Men vi lovade ju att det ska komma ett nytt recept varje dag så här kommer dagens choklad rull tårta
Här är receptet
Kram Anna

Pannkakor

Hej
Idag har jag gjort pannkakor!

Recept: 1 ägg
2 dl mjöl
3 dl mjölk
Lite salt
Lite olja/smör
Ca 5-10 st beroende på hur stora man gör

Kram

Awesome!!!

Vet ni???
Igår hade vi 26 unika besökare!!! :)))) tack så jätte mycket alla! :)
Kram Anna

Macarons

Ingredienser

Grundrecept mandelkakor
4 st ekologiska äggvitor
0.5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel
4 dl florsocker

Grundrecept smörkräm
100 g mjukt smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st ekologisk äggula
Några droppar valfri hushållsfärg

Hallonmacarons
Röd hushållsfärg
2 msk hallonsylt

Choklad- och hasselnötsmacarons
125 g hasselnötter (istället för mandel)
2 tsk kakao
2 msk nutella
1 msk kakao

Pistagemacarons
150 g pistagemandel
Pistage-essens, efter smak
Grön hushållsfärg

Lakritsmacarons
svart hushållsfärg
1 tsk lakritsgranulat, efter smak
2 tsk Sambuca, efter smak

Violmacarons
Röd och blå hushållsfärg
Violessens, efter smak

Tips

Receptet ger 25 macarons
(50 mandelkakor).

Det kan vara lite trixigt att få till macarons. Enklast är att grädda dem på Silpat som är en plastmatta som används istället för bakplåtspapper. 

Om man vill ha färgglada macarons bör man färgsätta med rikligt med färg. Olika smakessenser och smaksättning som exempelvis lakritsgranulat hittar man i specialbutiker och på nätet. I Stockholm finns butiken Essensfabriken som är specialist på smaker.

Se Leila baka macarons i TV4 Play

Vad gör jag med alla äggulor som blir över? Här är ett par tips: 
Key lime pie
Vaniljkräm
Trifle med saffranssabaglione med färska fikon och bär

 



















































Gör så här

1. Mandelkakor
Sätt ugnen på 150 grader.

2. Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.

3. Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.

4. Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.

5. Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar, stora som femkronor, på en plåt med Silpat eller bakplåtspapper.

6. Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

7. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.

8. Dra bort Silpat/bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.

9. Smörkräm
Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

10. Vispa ner äggulan.

11. Färga med karamellfärg och smaksätt med valfri smak/essens.

12. Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.

13. Lägg resten av mandelkakorna över som lock.

14. Rosa - hallonmacarons
Färga macaronsmeten med röd hushållsfärg.

15. Smaksätt krämen med 2 matskedar hallonsylt.

16. Bruna - choklad- och hasselnötsmacarons
Gör macaronsmeten på 125 g hasselnötter istället för 150 g sötmandel och smaksätt den med 2 tsk kakao.

17. Smaksätt smörkrämen med 2 matskedar nutella och 1 matsked kakao.

18. Gröna - pistagemacarons
Gör macaronsmeten på 150 g pistagemandel istället för sötmandel.

19. Smaksätt smörkrämen med pistage-essens och färga den med grön hushållsfärg.

20. Svarta - lakritsmacarons
Färga macronsmeten med svart hushållsfärg

21. Smaksätt krämen med 1 tesked lakritsgranulat (finns i specialbutiker och på nätet) och 2 teskedar Sambuca.

22. Violetta - violmacarons
Färga macaronsmeten med röd och blå hushållsfärg.

23. Smaksätt krämen med violessens (finns i specialbutiker och på nätet).

 

Dom här vill jag såååå gärna göra imorgon. Är det någon av er som gjort dom? om någon gjort dom var dom goda? :)

Kram Anna

Tigerkaka!!

 Nu har jag (Milou) och Anna bakat en tigerkaka. Det är ju mycket roligare än bara en vanlig sockerkaka och godare ;). Här är receptet: 

DU BEHÖVER:

  • 50 gram smält smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 1-2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

Smörj och mjöla en av lång form, eller en kransform på ca två liter.

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

Första receptet :)

Hej!
Här kommer första receptet! Milou gjorde den här polkagristårtan till sin lillasyster på hennes 10 års dag! Jag (Anna) har inte fått smaka den så jag kan inte säga hur den blev men här kommer bild och recept!
Kram Anna

 

Det är vi som är dom baktogia!

HEJ!
Hej alla baktogia där ute!
Vi är två tjejer som heter Milou och Anna. Vi är tretton år och älskar att baka! I den här bloggen kommer ni få läsa om alla våra smaskiga recept och allt annat som handlar om bakning ex. recept, tips mm. Hoppas att ni kommer gilla våran blogg och kommer gå in på den offta! Kommentera bara om det är något ni undrar eller saknar något.
Kram ♥
Mums ↑
Anna till vänster och Milou till höger :)

Välkommen till vår nya blogg!

Välkommen till vår nya blogg! ♥
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!