Geléhjärtan ♥
Jag och Anna ville köpa geléhjärtan nu när det är alla ♥-ns dag! Men alla affärer hade ju slut på geléhjärtan så det blev ju lite misslyckat så nästa år satsar jag nog på att göra egna! :) Här är ett recept:

RECEPT - GELÉHJÄRTAN med JORDGUBBSSMAK
2 dl stark jordgubbssaft
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
50 gram glykos
Strösocker
Mjuka iskubsformer i hjärtform
Rapos-/matolja
Godis- eller kökstermometer
SÅ HÄR GÖR DU:
1. Blanda socker, jordgubbssaft och glykos i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka tills dess att blandningen når 110 grader, dra då av från plattan.
2. Under tiden sockerlagen kokar på spisen, lägg gelatinbladen i blöt. Pensla insidan av dina mjuka iskubsformar med smakfri olja, använd en bröd eller grillpensel.
3. När sockerlagen nått 110 grader, krama ur gelatinbladen och blanda ner i sockerlagen, rör noga tills all gelatin löst sig.
4. Häll upp blandningen i iskubsformarna och ställ att svalna i rumstemperatur. När de inte är varma längre kan du ställa in dem i kylskåp över natten.
När dina geléhjärtan stelnat (dagen efter):
5. Häll ca 3 dl sträösocker i en djup skål. Tryck ut dina geléhjärtan och rulla runt dem i sockerlbandningen tills de är helt täckta av socker.
// Milou